21 година од почетка НАТО агресије

24. марта 2020. / Активности

С обзиром на ограничења услед ванредног стања и полицијског часа, ове године нисмо у већем броју продефиловали улицама поводом данашње годишњице, али иста је од стране нашег Покрета ипак обележена у два вида. Најпре молитвом у храму и паљењем свећа за покој душа свих војника палих за србство од стране НАТО агресора и шиптарских терориста, као и свих пострадалих србских цивила. А затим и акцијом активиста и пријатеља Србске Акције из Новог Сада, који су израдили транспарент са одговарајућом поруком против злочиначког НАТО пакта, те са истим прошетали кроз центар свог града, поставивши га на ограду Дугиног моста.

На тај начин, ми и ове године подсећамо на чињеницу да захваљујући браниоцима отаџбине у рату 1999, и њиховој борби, НАТО трупе данас не ходају Београдом, барем не јавно. Захваљујући њима имамо барем ту најбаналнију врсту слободе. Захваљујући њима, ми данас имамо и последњи аргумент у тзв. међународном праву, фамозну Резолуцију СБ 1244. Бранитељи србског неба и србског тла, у зноју лица свога, одужили су дуг према историји! У једном од најтежих тренутака националне повести, и личним примером посведочили су да србски народ и данас, упркос свим нововековним духовним ломовима, уме изнедрити јуначки дух подвига и борбе, који је неопходан као предуслов сваког препорода и самог опстанка нације.
С обзиром да је након агресије окупирана јужна србска покрајина, не може се говорити да је Србија у рату победила, али с обзиром да није окупирана цела државна територија, што је био ратни циљ НАТО-а, не може се говорити ни да је Србија поражена.
Дакле, извесно је да су тих јуначких дана 1999. године када је србски народ бранио не само себе већ и читаво православље и истинску Европу од атлантистичко-ционистичких варвара, исписани нови редови славне србске ратничке повести.

Врх стране