Акција у Београду: Одржан скуп ,,Недићу свећу"

05. фебруара 2018. / Активности

Упркос разним саботажама, спомен збор у организацији Србске Акције и клуба Цароставник, успешно је одржан. Пригодне говоре и паљење свећа за покој душе раба Божијег Милана, полиција је изложила непријатељском окружењу, дозволивши противправно да се у нашој непосредној близини одржи више непријављених скупова разних групација антисрбских екстремиста међу којима је и Демократска странка. Чланови ове антисрбске партије, јалово су покушали да приберу јефтине политичке поене. Међутим то им није пошло за руком. Сви окупљени наши непријатељи показали су примитивизам у настојању да испровоцирају сукобе.

Наши активисти као организатори скупа, успели су да ублаже тензију и онемогуће сукобе, које су многи прижељкивали, нарочито ,,лешинари" србомрзачких медија. Нажалост, велику мрљу на скуп бацила је неколицина појединаца који су бахаћењем и непримереним гестикулирањем, дали ,,материјал" антисрбским медијима како би оцрнили скуп. И поред неспорног идиотизма наведених штеточина, чињеница је и то да су квазиновинарским злоупотребама - од фотографија скандирања у „навијачком“ ритму изведене конструкције салутирања, те је читава ствар пренапумпана и знатно преувеличана! Наводимо да Србска Акција и клуб Цароставник, немају никакве везе са таквим појединцима, те да истима у будуће неће ни бити дозвољено да кроче на наше скупове. Нажалост постоје лица која се на Недића позивају, а имају извитоперену представу о њему, схватајући га баш онако како га је криво представљала комунистичка пропаганда. Таквим накарадним ставовима нема места код истинских поштовалаца лика и дела ђенерала Недића, јер такве накарадне идеје, приличе нашим душманима, попут комуниста или чланова Демократске странке. Истих оних који су хтели су да „узму закон у своје руке", да нам онемогуће скуп, али нису успели, ми смо свој скуп одржали и победили их. Говорници скупа су надјачали њихову дивљачки рику и пиштање. Нису смели ни да сучеле ставове са нама, већ су збуњено и уплашено устукнули када смо пошли да им поставимо нека питања.

Бројком смо их вишеструко надвисили и на тај начин разголитили њихову јад и беду. Јер њихово време пролази, а наш час долази.

Већ куца час...

Врх стране