Акција у Петровграду: Петровград, а не Зрењанин!

18. маја 2018. / Активности

У акцији која је изазвала велику пажњу јавности, активисти Србске Акције облепили су центар Петровграда плакатима са ликом краља Петра I Ослободиоца и натписом: „Петровград, а не Зрењанин!“, исказујући на тај начин став свих национално освешћених Срба овог србског града, коме приличи да носи име по славном краљу Петру, а не по комунистичком бандиту Жарку Зрењанину, који узгред и нема баш никакве везе са градом који по њему носи име.

Иако је чињеница да је краљ Петар нажалост био заражен либералним и масонским идејама, он ипак заслужује велико поштовање јер је био искрени и ватрени србски родољуб и ратник – добровољац у Херцеговачком устанку  (под псеудонимом „Петар Мркоњић“), а потом као владар, био је врховни командант србске војске у Балканским ратовима. а у Првом светском рату повлачио се са војском преко Албаније. Пошто је био краљ Србије током периода великих србских војних успеха, у србском народу остао је запамћен као краљ Петар Ослободилац (такође познат и као Стари краљ), који је имао потребни владарску харизму, те га је србски народ искрено и доживљавао као србског краља и домаћина народног дома, у чијем је знаку уосталом и ослобођење србске Војводине и Великог Бечкерека који је с правом преименован у Петровград тридесетих година протеклог века, да би га касније комунистички опкупатор преименовао у злокобни назив који стоји до данас.

Иако данас многи засигурно покрећу ово питање неискрено из полтикантских побуда, како би одвратили пажњу народа са крупнијих проблема попут издаје Косова или систематске режимско-евроунијатске пљачке народа, ми сматрамо да је сваки тренутак погодан за уклањање злокобних комунистичких знамења и назива. Јер уосталом, и генеза актуелних проблема србског друштва потиче у знатној мери од злочиначких тековина комунистичке окупације србских земљаља. Стога, подржавамо иницијативу да се Петровграду врати старо име. Нека србски градови проносе славу истинских ослободилаца, а не комунистичких окупатора и злочинаца.

Петровград, а не Зрењанин!

 

Врх стране