Божићна порука Србске Акције

07. јануара 2020. / Коментар

Знајући да постојање самог човека, као и постојање народа, добијају истински смисао само кроз светлост богопознања, прослављамо Рождество Господа нашег Исуса Христа, не као пуку породичну реликвију или фолклорни привезак, већ као празник који заједно са Васкрсом, обасјава свет тријумфом живота и смисла над сваким несавршенством, грехом и смрћу. Стога  као покрет који се труди да кроз хришћанску и светосавску призму сагледава сваку појаву, славимо Богомладенца како би нас на личном плану руководио путем који Црква Његова (и наша) налаже.

 Путем подвига и борбе којим се стреми највећем циљу  - задобијању Царства Небеског, и којим се и сваки благословени поредак овоземаљски може одржати на дуже време. И такво царство, ваља бити одраз хришћанског духа, те се и ми боримо за васпостављање органског, домаћинског и социјално праведног поретка на тлу ослобођених и уједињених србских земаља. Стога, молимо Господа да нам да снаге и мудрости да будемо привржени хришћанском, светосавском путу, јер без тог пута нема и не може бити србске националне револуције и ослобођења.

Око овогодишњег Божића, дешава се сјајна ствар окупљања Срба у свим србским земљама око борбе наше браће и сестара у Црној Гори. Али најзначајније ће бити ако по принципу „увиђања вредности свог блага тек онда када лупежи на њега кидишу” србски народ истински пригрли Цркву Христову, али не као пуко обележје народног идентитета, већ пре свега као радионицу спасења. То би била истинска и србска слога, слога око Светог Причешћа чиме се усмеравамо ка непролазном царству, ка Небеској Србији, што је најважнији циљ и на индивидуалном и на националном плану. 

Са вером и надом у Његову силу, као и молитвено заступништво наших светих србских Предака, поздрављамо све Србе и све православне хришћане сверадосним поздравом: 

Мир Божији, Христос се роди! 

Ваистину се роди!

 

Врх стране