Чији је Београд?

23. августа 2020. / Коментар

Хистерија овдашњих мондијалиста поводом подизања споменика Стефану Немањи, сведочи да поменути изроди дубоко верују да је Београд њихова југо-мондијалистичка оаза, те је споменик једном србском светом владару - за њих светогрђе. Не улазимо сад у питање да ли је споменик требао бити другачији, да ли је китњаст или превелик (за србомрсце је дефинитивно сваки споменик србском светом владару превелик). Уз све евентуалне мањкавости, овај спомемик је свакако бољи од либералних шаблона модерне квазиуметности којој се мондијалидтички накот клања.

С друге стране, јасно је да СНС банди није циљ одавање почасти великом Стефану Немањи - Светом Симеону, већ је њихов прљави циљ - прање новца, али то није оно што смета југо-мондијалистима. Њима смета да се Београд на било који начин, па макар и симболично, приближи свом назначењу, одређеном још од стране Светог деспота Стефана у XV веку. Деспота који је обновио Бели град изградивши тако нову србску престоницу коју је посветио Пресветој Богородици.
Дакле, Београд је град Светог деспота Стефана и Пресвете Богородице а не град југо-мондијалситичког накота и антисрбских изрода. Београд припада нама а не њима!

 

Врх стране