Дух Немањин и дух антисрбске власти и „другосрбијанских" изрода

28. јануара 2021. / Коментар

Као што смо већ истицали, реакције овдашњих мондијалиста поводом подизања споменика Стефану Немањи на Савском тргу у Београду, сведоче да поменути изроди дубоко верују да је Београд њихова југо-мондијалистичка оаза, те је споменик једном србском светом владару - за њих светогрђе. Не улазимо сад у питање да ли је споменик требао бити другачији, да ли је китњаст или превелик (за србомрсце је дефинитивно сваки споменик србском светом владару превелик). Уз све евентуалне мањкавости, овај спомемик је свакако бољи од либералних шаблона модерне квазиуметности којој се мондијалидтички накот клања.

С друге стране, јасно је да СНС банди није циљ одавање почасти великом Стефану Немањи - Светом Симеону, већ је њихов прљави циљ - прање новца као и глуматање патриотизма. Овај споменик је за СНС паразите, издајнике и криминалце, само плашт којим сакривају своју пљачку и плашт којим крију чињеницу да од Србије и Београда настоје да створе полигон за изопачењаке и резерват за мигранте. Огледало Вучића и његове банде наравно није овај споменик већ је њихово огледало - мигрантско разбојништво, које се се ових дана интензивирало у Београду.
Али ти прави режимски мотиви подизања споменика, то није оно што смета југо-мондијалистима. Њима смета да се Београд на било који начин, па макар и симболично, приближи свом назначењу, одређеном још од стране Светог деспота Стефана у XV веку. Деспота који је обновио Бели град изградивши тако нову србску престоницу коју је посветио Пресветој Богородици.
Дакле, Београд је град Светог деспота Стефана и Пресвете Богородице а не град југо-мондијалситичког накота и антисрбских изрода. Србија је назначена да буде христоносна и светосаавска! Дакле, не да буде прћија Вучића и Сороша, него да буде Света земља - Савина и Немањина!

Врх стране