Капиталистички „Црни петак” као оличење трулежности мондијализма и „потрошачког друштва”

30. новембра 2019. / Коментар

Такозвани „Црни петак” је дан када се широм света у великим тржним центрима и продавницама спуштају цене производа намењених продаји, углавном одевних предмета, као и технолошких и техничких апарата. Ова пракса спуштања цена настала је у Сједињеним Америчким Државама и проширила се на велики део планете. Људи, претворени у конзументе, „потрошаче”, на „Црни петак” (Black friday), хрле у тржне центре да покупују ствари које им најчешће објективно и не требају, а велике корпорације на тај дан зараде милијарде долара. На „снижењима” се купује роба од неколико стотина или хиљада долара, која објективно вреди пар десетина долара, а коју је направио неки Вијетнамац или Кинез који ради за 2,3 или 5 долара дневно. Тог дана, у тржним центрима широм света настају гужве, а често се у Америци дешавају и туче приликом борби ко ће пре да уграби ствар која је на снижењу. На тај начин, неолиберални капиталистички моћници успели су да мноштво људи широм света сведу на разину животиње, да им преко себи послушних политичара загаде дух, те своју безбожничку идеологију наметну милионима, а са борбом протов духовности тј. конкретно против хришћанског духа, створили су хорде зомбија који ће претући другог човека због повољне цене новог телефона.

Изопачено потрошачко друштво је крајњи циљ „кнеза овога света”, како би се човек срозао на ниво звери, да га ништа у животу не занима осим задовољавања животињских порива и комфора. Такву масу која не размишља, која је изгубила душу, лако је контролисати. Таква безлична маса лишена је сваке врсте бунта, и самим тим, глобалном богоборачком поретку не представља никакву опасност.

Стога, наш народ мора да одбаци лажне идоле и „златно теле” оличено у бесловесној јурњави за најновијим моделима телефона, патика, ципела (...), те да престане да робује комплексима наметнутим преко друштвених мрежа и масовних медија.

 

Врх стране