Наставак литија и режимски чин антисрбског насиља у Будви

17. јуна 2020. / Коментар

Неоусташки режим Мила Ђукановића ухапсио је градоначелника Будве Марка Бата Царевића и неколицину његових присталица и тако силом, а пре тога подмићивањем, преузео власт од опозиционе (условно речено - просрбске) већине у Будви. И поред компромитованости црногорске опозиције, и нашег битног идеолошког и политичког неслагања са идејама странака Демократског фронта, ми апсолутно осуђујемо овакве прогоне, јер Милов издајнички режим покушава да угуши сваки глас који прокламује заступање интереса србског народа у Црној Гори.
Криза у Будви је почела тако што се члан већине Стеван Џаковић ,,продао" Миловој партији, и његовим гласом су успели да смене Марка Царевића. Стеван Џаковић је (бивши) члан Медојевићеве странке, која, иако опозициона, није ни декларативно на србским позицијама, а сам Медојевић је раније подржавао независност Црне Горе и њено чланство у НАТО пакту. Данас Медојевић јесте у опозицији, међутим, ово је само још једна од последица партијашења. Партије су разбиле србско јединство у Црној Гори, а трговина мандатима и гласовима, као и остале махинације само су трасирале лакши пут антисрбском Миловом режиму да даље ради против србства и православља.
Од важног је значаја и бруталан начин на који је САЈ (специјална антитерористичка јединица) хапсила Царевића и његове присталице, уз пендречење и батињање. Полицијска бруталност је обележје Миловог режима, и нас не изненађује чињеница да исти они који су кукали на полицијску бруталност у Америци, сада жмуре пред бруталношћу која се демонстрира над Србима у Црној Гори. Домаћим либералима и комунистима су ,,црни животи важни", међутим исти аршини не важе за Србе, те њихов аутошовинизам показује сву јаловост њихових идеја и њихове лажне борбе против система на коју се позивају, јер су они својим потезима показали да су највеће слуге мондијалиста и мондијалистичких режима.

Иначе, Србска Акција поздравља обнову литија широм Црне Горе и одлуку црквених власти у Црној Гори да се одбаци лукави (наводно компромисни) предлог наказног режима Мила Ђукановића, да литија не буде, а да се заузврат обустави примена Закона о слободи вероисповести до одлуке Уставног суда по питању уставности овог Закона. Јасно је да је циљ режима да литија нипошто не буде пре предстојећих избора. Отуда и јучерашња репресија и хапшења свештеника од стране полиције, али верујемо да такво безакоње неће и не може сломити дуг верног народа.
Морбидни Закон мора пасти, као и Милов режим, за који смо уверени да нема довољно снаге да победи верни народ, пун борбеног морала и спремности на личну жртву зарад одбране хришћанства и србства. Стога, верујемо да ће уз Божију помоћ, верни народ Србске Спарте и даље водити борбу, и то не само против накарадног Закона, већ све до коначног ослобођења Црне Горе.

Врх стране