Не русофобији!

27. новембра 2021. / Активности

На иницијативу наших другова из Руског империјалног покрета (РИД), извели смо акцију испред украјинске амбасаде у Београду, уз поделу одговарајућих летака и истицање транспарената „Стоп русофобији" и „Прогон руског језика је злочин". На тај начин, Србска Акција се придружује упозорењу и апелу РИД-а упућеном како властима Украјине, тако и властима Руске Федерације, а поводом све чешћих злодела над руским народом и руским идентитетом у Украјини, као и агресији према руском Донбасу, о чему се у Србији мало зна.

Наиме, у последње време украјинска власт појачала је борбена дејства у Донбасу, са тенденцијом да се у догледном периоду покрене крупна војна операција у циљу ликвидације руских управа у Донбасу. Ово наравно не чуди, јер антируска ционистичка власт у Кијеву, логично жели да поврати власт над Донбасом. По овом питању, проблематично је држање власти Руске Федерације, која исказује вољу само да сачува руски Крим, док по питању Донбаса засада не показују озбиљну намеру да заштити руски народ. Надамо се да ће се то променити.

Такође, у Србији је скоро потпуно непознато и то да се антируски терор врши широм Украјине. Наиме, све су чешћи напади због руског националног изјашњавања и због коришћења руског (књижевног) језика, који се последњих година жестоко прогони од стране украјинских власти кроз забране и дискриминације.

Стога, изражавамо солидарност са руским националистима, и поручујемо:

Не русофобији!

Прогон руског језика је злочин!

Врх стране