Нова издаја Косова и Метохије

21. марта 2018. / Коментар

У данима када се Срби са тугом сећају страдалих у НАТО агресији 1999. и Мартовском погрому на Косову и Метохији 2004. године, у јавности је одјекнула срамотна вест да ће се 23. марта у Крагујевцу, у склопу квалификационог турнира за Светско првенство, одиграти рукометна утакмица између женских јуниорских селекција Србије и такозване самопроглашене „државе” Косово.

Ова вест наишла је на огромне осуде србске јавности, али оно што је и овога пута изостало, као и много пута до сада, је реакција званичне Србије, односно државних институција и спортких организација. Треба напоменути да се све ово догађа у једном специфичном политичком моменту, када НАТО и ЕУ намећу, а издајничка власт очигледно настоји да прихвати, нове услове који воде ка новој издаји и званичном признавању независности Косова. Томе у прилог иде и скорашња изјава западњачког полтрона на функцији председника Србије Александра Вучића, који је изјавио да он неће, али ће народ признати независност јужне србске покрајине.

Оно што такође представља преседан, а свакако и велику бруку и срамоту за србски спорт и србску државу, је најава Рукометног савеза Србије и Европске рукометне федерације да ће се спорни турнир одиграти без интонирања химни и националних обележја земаља учесница, што представља ништа друго до снисхођење лажној „држави Косово”. Сматрамо да србски родољуби не смеју остати неми, и да свакако морају реаговати на овај срамни догађај, без обзира на то да ли се одиграо у Крагујевцу или неком другом граду, како најављују поједини медији.

Овом приликом, Србска Акција позива све честите Србе да нам се у суботу 24. марта у 18 часова придруже на платоу испред Храма Светог Саве на протестној шетњи против НАТО окупације Србије и даље издаје Косова и Метохије. Покажимо домаћим издајницима и страним окупаторима да се нећемо помирити са предајом свете србске земље, као ни са „евро-атлантским интеграцијама” које подразумевају придруживање Србије злочиначкој НАТО алијанси.

Нема предаје!

 

Врх стране