Нови број „Буђења“!

21. децембра 2013. / Издаваштво

budjenje-6Само ако сачувамо нашу србску крв, можемо се борити за духовни и државотворни препород Србства и зауставити народно пропадање. Ако је, пак, разводнимо и изгубимо, нећемо више ни постојати као србски народ, већ ће бити речи о некој сивој раси пометених језика и корена, подобне за melting pot Новог доба. Отуда и важност наше иницијативе и акције на пољу обнове, ширења и јачања расне свести у данашњих Срба. Отуда и идеја за тему новог броја нашег билтена Буђење“, који је пред вама.

Данас, у времену окупације распетог Србства, у времену масовне малодушности и разочараности, у времену када се чак и међу многе родољубиве Србе уселила иронична поставка о Србима као „најгорем народу“, Србству је нарочито потребно да спозна веродостојну истину о себи и свом сопству. Истину о богомдарованим талантима које наш народ има и који су уткани у нашу крв. Јер сазнање о њима, повратиће веру у снагу србског човека и свест о његовим дужностима да буде кадар стићи и утећи и на страшном месту постојати. А неизоставни услов таквог прегнућа, јесте чување наше крви – наше расе. Расе народа који је пуно пута васкрсавао и изнова стварао државу. Који је побеђивао у неравноправним биткама, када су га сви отписивали, посведочивши надљудско јунаштво и ратнички подвиг. Народа, чији су песници и ратници уз херојски звук гусала објавили да је боље изгубити главу него своју огрешити душу.

Таква је, дакле, суштина нашег расног субстрата, и отуда потреба и нужност да се сведочи о врлинама нашег народног соја, не били се потрудили да га сачувамо пред искушењима будућности. А само ако га сачувамо, можемо се борити за духовни и државотворни препород Србства и зауставити народно пропадање. Ако га, пак, разводнимо и изгубимо, нећемо више ни постојати као србски народ, већ ће бити речи о некој сивој раси пометених језика и корена, подобне за melting pot ционистичког Новог доба. Отуда и важност наше иницијативе и акције на пољу обнове, ширења и јачања расне свести у данашњих Срба. Отуда и идеја за тему новог броја нашег билтена „Буђење“, који је пред вама.

Врх стране