Осврт на изборни епилог и разоткривање напредњачко-усташке споне

23. јуна 2020. / Коментар

На очекивани епилог управо одржаних избора, немамо пуно нових коментара у односу на оно што смо већ изнели у нашем недељном чланку. Ми јесмо задовољни чињеницом да све већи број људи не учествује у изборно-циркуској лакрдији, као чињеницом да многи антисрбски партијаши неће бити у скупштини; како многи квазинационалистички сателити СНС-а, тако и многи тзв. другосрбијанци којима је Александар Вучић практично украо идеологију и применио је много успешније и доследније него они. Али није искључено да ће Вучић неке од њих и удомити, на шта указује учешће познатог србомрсца и криминалца - Чедомира Јовановића у напредњачком постизборном слављу.

У суштини, и ови као и низ претходних избора, јесу огледало и степена актуелне антисрбске окупације, као и ниског моралног стања данашњих генерација србског народа, упркос чињеници да највећу изборну групацију чине управо они који нису ни изашли на изборе. Да ли то можда значи да ова групација која је најбројнија, а која обухвата још и оне који су поништили своје гласачке листиће, узорна за Србију? Наравно да не, јер иако је ова групација углавном прозрела партијашко безобразје, иако је махом дубоко незадовољна постојећим стањем, добар део ње чине млаки људи без јасних принципа, који дезертирају од дужности да се на било који начин боре за свој народ, покушавајући да нешто учине само за себе, а не видећи истину да се истинска срећа појединца не може остварити уз равнодушност за интерес нације. Тако да ни ова групација у суштини није духовно здравија од армије режимских гласача као стуба напредњачко-издајничког и секташко-паразитског картела који уз помоћ својих иностраних ментора влада Србијом, користећи притом и потпуну компромитованост антисрбске опозиције, као и апсурдне законитости парламентарне демократије која потпуно игнорише појам негативне популарности. Наиме, СНС влада и побеђује на полунамештеним (лажира се очигледно и излазност) изборима, иако је омражена од стране бар две трећине житеља Србије.

Напредњачка власт и усташки екстремисти

Посебно је занимљива чињеница да власт СНС-а настоји да под својим окриљем обухвати све могуће чиниоце (било добре било лоше) у друштву, те да придобије што вишње естрадних уметника (или квазиуметника), спортиста, навијача, глумаца, криминалаца... па до различитих пропалих антисрбских партија или сподоба. У вези са тим, житељи Сремске Митровице згрозили су се када су на слици постизборне прославе у овом граду,  угледали, осведоченог усташког србомрсца - Ивана Маркетановића, којег његови суграђани знају као истакнутог представника Демократског савеза Хрвата Војводине (ДСХВ) и као поклоника неоусташке Хрватске чисте странке права (ХЧСП). На слици у прилогу овог чланка видимо Маркетановића и у просторијама (ХЧСП) под сликом Анта Старчевића, као и на недељној  прослави напредњачке изборне победе, где му руку на рамену држи високи функционер СНС-а и министар пољопривреде  - Бранислав Недимовић.

Оваква напредњачко-усташка спона, сасвим је у складу са антисрбском и издајничком политиком СНС-а, који ће неминовно пропасти, ма колико данас имао привид моћи и снаге. Пропашће, ако не услед жељеног буђења праведног гнева србског народа, онда свакако услед сопствене исцрпљености и истрошености, када такву процену буду донеле његове западне закулисне газде.

Врх стране