РИД: Безусловно подржавамо елиминацију сепаратистичког бољшевичког ентитета званог „Украјина"

24. фебруара 2022. / Коментар

Поводом отпочињања велике акције војске Руске Федерације у Донбасу и Украјини, преносимо сумиране наводе из неколико саопштења и прогласа наших руских другова - припадника Руског империјског покрета. Ове ставове, у потпуности дели и Србска Акција.
___

Дакле, рат!

Данас смо се сви пробудили уз вести које смо чекали 3 месеца. Или можда 8 година. Почела је операција Војске Руске Федерације дуж целог фронта границе са Украјином. Поздрављамо ли овај рат? Да! Као нужно зло. Али тешко да ће он успети да реши питање грађанског рата унутар руског народа, који је почео пре 100 година. Али то је посебна тема.

Године 2014, ми смо започели овај рат, ми руски добровољци. Наш Империјски легион (војна формација РИД-а) је у том рату изгубио дванаесторо браће. Тада се власт Руске Федерације понела млако и скоро незаинтересовано за Донбас и Новорусију. Било је то „Руско пролеће", буђење патриотског и националистичког расположења код руског народа. Руси Новорусије су пробудили своју националну свест и иступили против украјинизације целог становништва такозване Украјине, у којој 99% живе етнички Руси. Али ситуација је временом постала тужна управо због кривице путинског режима. Утицаји су вршени често и на штету руског националног интереса. Концепт Новорусије који је националистички и империјални је скрајнут, а истакнути су неосовјетски концепти тзв. народних република ДНР и ЛНР, а то су сурогат идентитети, где деца у школи уче како нису Руси него нешто друго. Ми нисмо за признавање независности ових
република него за њихово присаједињење Русији, као што смо и за присаједињење Украјине, јер Украјина је руска земља, а украјински националисти не постоје, већ само украјински сепаратисти. Концепт тзв. украјинске нације је бољшевичка творевина. Ми нисмо пре осам година отишли у Донбас да се боримо за ДНР и ЛНР, већ за руске људе, руску културу, руски језик и Руску Цркву! За руски троједини народ, за руско уједињење као пут ка историјској Русији - Руској Империји, која никада није укинута ни једним легалним и легитимним правним актом.

Дакле, ми безусловно подржавамо елиминацију сепаратистичког и бољшевичког ентитета званог Украјина, створеног са једним циљем - да уништи Русију и руски народ. Нажалост, званична Русија и наша војска имају једну слабу тачку – то је недостатак идеологије. Не може се то надоместити хипотекама, платама и бонусима, уз превремену пензију. Морамо као народ разумети за шта се боримо. И будући да смо увучени у овај, могуће и дугорочни сукоб, морамо бити спремни да радимо на дуге стазе. Јер не сећамо се ратова на руској територији који би били добијени једним слетањем и ударом крстарећих ракета. Највероватније ће и овога пута морати да се води копнена борба. Зато време, које нам можда уопште није преостало, мора се потрошити корисно. Предвиђајући оптимистично расположење наших сабораца, ипак бих препоручио да останемо хладне главе и да се још интензивније бавимо самообуком. На сваки начин. Ако мислите да рат не може доћи у вашу кућу, грдно се варате! Дај Боже да се све заврши што пре и са минималним жртвама. Међутим, рачунати на то као сигурну ствар, било би наивно.
Одговарајући на питања о могућем почетку обуке добровољачких група од стране нашег центра за обуку: Бар за сада нема захтева да добровољци учествују у сукобу. Сви који су хтели већ су у војсци. Видећемо шта ће бити даље. Али СВИ треба да буду спремни!

Врх стране