Слобода владике Јоаникија - нови тријумф православног србства Црне Горе!

16. маја 2020. / Коментар

Епископ Будимљанско-никшићки Јоаникије и осморица свештенослужитеља Србске Цркве, пуштени су на слободу после 72 сата лишења слободе од стране антисрбске неоуташке и неокомумистичке власти Мила Ђукановића. Под притиском србског православног народа широм Црне Горе који је дао подршку владики и који се сукобио са полицијом Миловог ,,Montenegra", власт је попустила.

Ово је само једна у низу победа Србске Цркве и србског народа у борби за светиње и слободу Срба Црне Горе. Уверени смо да Милов режим нема довољно снаге да победи верни народ, пун борбеног морала и спремности на личну жртву зарад одбране хришћанства и србства. Народ, праћен благодаћу Божијом. Тако да верујемо да ће уз Божију помоћ, верни народ Србске Спарте и даље водити борбу, све до коначног ослобођења Црне Горе.

Као што смо видели претходних дана, након хапшења владике на празник великог србског светитеља - Василија Острошког, славе града Никшића, Срби широм Црне Горе су изашли на улице. Милогорски режим је покушао насиљем да растера окупљене, те је у први мах разбијена блокада пута код Андријевице, а премлаћивани су од стране полиције демонстранти у Пљевљима и Никшићу, међу повређенима је било и малолетника. Међутим, Милови послушници нису успели да застраше Србе, који су се окупљали у све већем броју, и режим је морао да попусти. Владику је после пуштања на слободу у Никшићу дочекао велики број људи, певајући србске родољубиве песме и вијорећи србске заставе, а славље се наставило до дубоко у ноћ.
Надамо се да ће ова победа дати ново укрепљење нашем народу и Цркви у Црној Гори, како би остали истрајани и непоколебљиви у својој борби.
Стога, верујемо да ће се уз Божију помоћ, Црна Гора вратити на пут својих оснивача и чувара. На пут србства и светосавља!

Живела Србска Црна Гора!

Живела Србска Православна Црква!

 

 

Врх стране