Србска Акција на Кочевском рогу

05. јуна 2018. / Активности

У славу србских добровољаца и других србских ратника мученички пострадалим на Кочевском рогу у Словенији од руке комунистичких џелата, и вероломно изручених од стране „савезничких" злочинаца, наши активисти посетили су протеклог викенда ово место голготе верних синова Србства, где су молитвом, песмом, беседом, прислуживањем воштаница и полагањем венца, споменули бесмртно дело србских јунака.

У кочевским шумама комунисти су крајем маја и почетком јуна 1945. мучки побили и бацили у јаму преко 3000 припадника Србског добровољачког корпуса, неколико хиљада четника див-јунака Павла Ђуришића и неколико стотина руских белогардејаца, припадника Руског заштитног корпуса. Као Покрет који баштини традицију збораштва и србског добровољаштва, одали смо овим ходочашћем почаст тој нашој страдалној и победоносној војсци, као и руским белогардејцима, словеначким домобранцима и свим другим невино пострадалим жртвама комунистичког терора у Кочевју. Србске добровољце - кочевске мученике називамо „победоносном" војском јер су њихови идеја и борба спасиле србски народ биолошке пропасти, као и зато што су се мученичком смрћу, кочевски страдалници придружили свом учитељу у Небеској Србији.

Чврсто верујемо да жртва србских добровољаца и свих витешких антикомуниста није и не може бити узалудна! Дело србских добровољаца живи, а на нама је да наставимо њихов светосавски и победнички пут и да „завршимо њихово дело", као што кажу речи корачнице.

 

Врх стране