Србска Акција на маршу у Пољској

12. новембра 2018. / Активности

На традиционалном и величанственом маршу пољских родољуба који је овог 11. новембра уприличен на стогодишњицу нове независности пољске државе, учествовала је и Србска Акција. Наиме, на овај велики јубилеј, наш Покрет се одазвао позиву пољских другова из организације Трећи пут, те су се наша знамења поново завијорила улицама Варшаве. У маршу су учествовале све значајније пољске националистичке организације и десетине хиљада  националистиста уз бројне госте из других европских држава.

Пољски националисти, као мало ко други, изражавају константну и несебичну подршку и солидарност са србским народом у тешким тренуцима за србску земљу, и изражавају своје противљење шиптарској и НАТО окупацији јужне србске покрајине.

Током дружења са нашим пољским домаћинима, као и осталим пољским друговима који су листом изразили велико задовољство због нашег учешћа у маршу, осетила се обострана искрена подршка и другарска атмосфера. Стога, изражавамо чврсто уверење да ће доћи дан када ћемо са нашом словенском браћом Пољацима и осталим европским друговима прославити тријумф националне идеје на нашој заједничкој европској отаџбини.

Живела наша србско-пољска дружба!

Живело Словенство и хришћанска Европа нација!

 

Врх стране