Студентска Акција: Интервју са италијанским друговима

16. марта 2019. / Блог

Вашој пажњи препоручујемо интервју активиста италијанске организације Lotta Studentesca, који преносимо са Фејсбук странице Студентске Акције.

На међународном конгресу националистичких организација који је прошлог пролећа организован у Дрездену, наши активисти упознали су се и са италијанским националним активистима, члановимима покрета Forza Nuovа, односно његовог омладинско-студентског одсека, под називом - Lotta Studentesca, који као студентска националистичка група постоји још од седамдесетих година прошлог века.

Као вид развијања и унапређивања наших узајамних односа, обавили смо интервју са италијанским друговима из овог покрета, који су одговарали на наша питања на теме које су занимљиве србским читаоцима.

1. Кажите нам нешто више о Вашој организацији. Шта је то Lotta Studentesca?

Lotta Studentesca (Студентска борба) је релативно млад покрет и представља део Forza Nuovа-e (Нове снаге). Основана је 20. фебруара 1976. године и имамо на хиљаде активиста и студената у школама и универзитетима широм Италије. Боримо се против идеја насталих 1968. године, које промовишу лево-либерални професори. Боримо се против школских прописа који се односе на обавезу радне активности студената без новчане накнаде током дела дана у коме нема наставе. Боримо се, такође и против све већих цена уџбеника, као и против дрога које уништавају омладину, чинећи их грађанима испраног мозга без идеала. Боримо се против миграција које доводе све више странаца у наше разреде, као и против погоршавања стања у којем се налазе наше старе школе. Желимо да подстакнемо дијалог о свим овим питањима.

2. Кажите нешто више о актуелној политичкој ситуацији у Италији? Какав однос имате према заменику председника актуелне италијанске владе - Матеу Салвинију?

Ситуација у Италији је веома специфична данас јер је наша влада састављена од две политичке снаге. Једна од њих је странка десног центра, Lega - министра Матеа Салвинија. Са њим немамо никакав контакт и бавимо се једном потпуно другачијом врстом политике. Многи проблеми које Салвинијева Lega третира, јесу заправо преузети из оригиналних идеја Forza Nuova-e.

3. Како ви видите будућност ЕУ и НАТО?

Боримо се против актуелног поретка Европе. Европа банака, корупције и разних лобија никада неће бити нешто са чиме се ми слажемо. Једино Европа нација може да преживи и функционише. Против смо НАТO пакта, њихових војника и база које окупирају наше нације.

4. Шта (или ко), је по вашем виђењу највећи непријатељ националног интереса вашег народа?

Наш највећи непријатељ као и непријатељ наших нација, јесу лобији, корумпирани политиканти, мас-медији и индиферентност људи.

5. Шта је за вас права Европа и шта је европски идентитет ? Да ли је могуће веродостојно говорити о Европи, без Русије?

Европа је заједница народа заснована на заједничкој историји, традицији, идеалима и духу. А не Европа банака, лобија и лихвара. Уколико желимо да спасимо Европу, морамо разговарати са Русијом. Русија је тренутно последњи бастион спасења Европе и хришћанске традициоје од америчко-ционистичке опсаде.

6. Кажите нешто о вашем виђењу односа између хришћанства и националне идеје?

Хришћанство је за нас најважнија ствар. Наш покрет (Forza Nuova) је хришћански и основан је 29. септембра, на дан Светог Архангела Михаила. Уз то, држимо да је религија битна за народе и интегрални је део културе и историје.

7. Ове године се навршавају две деценије од НАТО агресије на Србију. Какав је данас однос италијанског народа према овом злочину над Србима? Да ли постоји у народу отпор према томе што власт Италије подржава шиптарску окупацију србског Косова и Метохије, признајући јужну српску покрајину као независну државу?

То је била кринимална агресија западњачких снага, са подршком италијанске левичарске владе. Заправо левичарска италијанска влада подржала је сва америчка бомбардовања. Била је то срамна агресија против србског народа да би се предупредио руски утицај на балкански регион. Такође, погубан је био процес цепања Југославије на више марионетских држава, међу којима су и оне са муслиманском већином. Оне морају бити елиминисане, а таква је и лажна држава Косово, која је колективни центар међународног тероризма.

8. Какав је ваш поглед на историју и будућност србско-италијанских односа?

Ми смо европска браћа која се боре за исте вредности, са истим проблемом и истом хришћанском традицијом, с љубављу према нашим народима.

9. Хвала Вам на интервјуу. За крај, каква ваша порука Србима?

Хвала и Вама, такође. Било нам је задовољство разговарати с Вама. Желимо да поручимо србском народу да има вере у превазилажење свих актуелних проблема европске цивилизације, да не напушта важност хришћанске вере и да се чува заједничких непријатеља Италије, Србије и целе Европе.

Живела Србија! Живела Италија!

 

Врх стране