Васкршња посланица Србске Акције

24. априла 2022. / Коментар

Дочекасмо још један празник светлог Васкрсења Христовог! Празник над празницима и радост над радостима. Празник победе над смрћу! У мислима нам је та наславнија победа истинског живота, победа над злом које тежи да се укорени у свакоме од нас и да нас одвуче са пута Истине. Знамо да смо сами по себи слаби и немоћни пред таквом страшном силом, али такође знамо и да постоји бесконачно снажнија сила, сила Васкрслога Господа који својом великом милошћу помаже свакоме ко му се искрено обрати са жељом да победи зло, страсти и грех, и да се подвигом и борбом присаједини Његовој победној светлости, која је надјачала ђавола, грех и смрт! А то присаједињење подразумева - духовно узрастање у Цркви, кроз Свето причешће и стално бдење над собом, стално подвижничко успињање ка Христу. И зато смо радосни, јер смо са Васкрслим Христом победници, без обзира на све овоземаљске тешкоће, препреке и ударце на индивидуалном или колективном плану. Не смемо дозволити да нам свакодневница замагли поглед у вечност. Имамо у виду ту не само све другове и другарице из нашег Покрета, него и све браћу и сестре - данашње (и сутрашње) правослсвне Србе и Србкиње, и све друге православне хришћане. Србима данашњице, најважније је знати да ако желе да као нација опстанемо и победимо, мора се истински а не тек декларативно пригрлити Христос. А ако смо као народ верни Христу, верни смо самим тим и себи и нашим светлим народним традицијама чија је вредност вечита, неусловљена временом. Са упориштем у њима и погледом у вечност, Србска Акција наставља свој пут заснован на Завету Богу, отаџбини и роду, и своју борбу која органским следом почиње од старања за лични преображај и старања на снажењу нашег другарства, како би се из тога изнедрила Војска смене, која ће по речима Учитеља, бити „упаљена Христова буктиња у земљи нашој, те ће се у њој тада видети светлост, а тама ће одбећи у царства друга. По светлости тој ће лако бити свима да виде пут, и народ ће поћи и неће лутати. А онда ће бити све друкчије, и у цркви, и у школи, и у држави, и у градовима, и у селима, и у привреди, и у политици, и у породицама".

То је једини пут ка државотворној обнови, ка стварању Високе Србије и Велике Србије, на светосавском темељу - органски, хришћански и домаћински уређене, без партијашких превараната,  ЕУ-циониста, демо(но)кратије, капитализма и злокобног комунистичког наслеђа.

Славећи светло Васкрсење Христово, не можемо а да не споменемо нашу браћу и сестре Србе и Србкиње на страдалном и никада отетом Косову и Метохији, који остају и опстају на својим огњиштима.

Васкршњим поздравом, поздрављамо и браћу и сестре у србској Босни, србској Херцеговини, србској Црној Гори, србској Македонији, по Крајинама и свим србским крајевима и расејању.

Посебан празнични поздрав упућујемо нашој страдалној православној и словенској браћи и сестрама у Новороусији и Малорусији, и руским војницима, који данас у време велике смутње и страдања, сви заједно стоје на бранику, не само својих породица и не само Русије, већ и васцелог Православља и истинске Европе. Међу њима, пре свих поздрављамо наше другове из Империјског Легиона, који јуначки изгарају на фронту, са вером у Васкрслог Христа и идеале Свете Русије!

Свима њима као и свим другим православним хришћанима широм васељене, желимо истински мир, радост љубав и спасење. 

Христос васкрсе!

Ваистину васкрсе!

Врх стране