Васкршња посланица Србске Акције 

16. априла 2023. / Коментар

,,Воскресењем смрт си поразио, небо твојом хвалом одјекује, земља слави свога Спаситеља!“

Петар II Петровић Његош

Данас хвалимо и славимо нашег Спаситеља, славимо Његову победу, победу живота над смрћу и победу добра! Радујемо се Празнику над празницима, славећи дан када је Христос устао из мртвих, победио смрт и показао пут из овоземаљске пролазности и трулежи ка вечности, ка Истини, јер ,,нема Истине ван живота у Христу; нема живота ван истине Христове; нема пута у живот и истине ван Христа Бога“, како каже Свети Јустин Ћелијски. Пут је тежак и трновит, али уз непоколебљиву веру у Васкрслог Господа и узрастањем кроз Цркву која је Тело Христово, уз молитву, Свето причешће, исповест, кроз подвиг и борбу - пут је савладив, а дар вечног живота у Царству Христовом је близу. Ту се борба непрестана води и на личном и на општем плану.

У времену у којем живимо, изложени смо најразноврснијим искушењима, почев од оних основних па до посебних које носе модерна времена и систем мондијалистичке антихришћанске окупације. Актуелни су и опасност од појединих модерних технологија (вештачка интелигенција), затим  зловоља и малодушност у друштву, као и агресивни напади на породицу и хришћанске вредности. Стога, како би били саучесници победе Васкрслога Христа над ђаволом, смрћу и грехом,  неопходно је да му будемо верни. Ту имамо у виду не само све другове и другарице из нашег Покрета, него и све браћу и сестре - данашње (и сутрашње) православне Србе и Србкиње, и све друге православне хришћане. Србима данашњице, најважније је знати да ако желе да као нација опстанемо и победимо, мора се истински а не тек декларативно пригрлити Христос. А управо тако следимо и срж оног најузвишенијег наслеђа наших старих. Следимо светосавски и светолазаревски и завет, на чијим путевима је свако ко сопственим примером сведочи веру и наду у васкрсење, јер како каже Учитељ, ми морамо да будемо ,,извор светлости, чистоте, снаге, разума и сваког добра, од којих ће цела наша земља замирисати небеским мирисом: грех ће побећи, као буљина у мрак, испред њих, а свако добро ће обасути земљу нашу." Само тако можемо да уз Божију помоћ, променимо владајући дух, то је први и најважнији корак, да својим примером и револуцијом у нашим срцима обезбедимо слободу, не лажну слободу богоборних буржоаских и бољшевичких револуционара, него истинску слободу личну и националну, слободу у Христу, јер знамо да је ,,Господ Дух; а где је Дух Господњи, тамо је слобода" (2. Кор. 3:17). Са упориштем у идеји такве слободе и погледом у вечност, Србска Акција наставља свој пут заснован на Завету Богу, отаџбини и роду, и своју борбу која органским следом почиње од старања за лични преображај и старања на снажењу нашег другарства, како би се из тога изнедрила Војска смене као „упаљена Христова буктиња у земљи нашој" која ће засветлети и показати пут. Пут ка државотворној обнови, ка стварању Високе Србије и Велике Србије, на светосавском темељу - органски, хришћански и домаћински уређене, без партијашких превараната,  ЕУ-фанатика, криминалаца, демо(но)кратије, либерал-капитализма, култур-марксизма и злокобног комунистичког наслеђа.

Са радосним празничним поздравом, поздрављамо браћу и сестре на страдалном Косову и Метохији, који и поред шиптарског терора и издаје режимских политиканата, и даље остају и опстају на својим огњиштима, и својим примером погревају веру и наду свим Србима широм васељене да ће и распето србство на Косову и Метохији, али и свим другим окупираним србским земљама васкрснути.
Поздрављамо и честитамо празник над празницима Србима у србској Босни и србској Херцеговини као и нашој браћи у Црној Гори, те  окупираној Србској Крајини. Њихово постојање је залог за будућност ослобођења и уједињења свих србских земаља.
Посебан поздрав упућујемо и нашој прогоњеној браћи и сестрама у Малорусији и Новорусији, верном народу и свештенству канонске Цркве на том делу руске земље, које прогони режим НАТО-пијуна Зеленског, користећи методе својих идеолошких предака - Лењинових бољшевика.

Покушаји отимања Кијевско-Печерске лавре, једне од највећих светиња руског Православља, представљају врхунац христоборства режима бољшевичке творевине Украјине, а са друге стране показују велику храброст верног народа, свештеника и монаха Свете Цркве који истрајавају у одбрани и вери, и који не дају своју светињу. Поздрављамо и све руске православне борце који се у текућем рату боре за Свето Православље и идеале Свете Русије, а против НАТО-циониста, необољшевичких укро-сепаратиста и антихристовске атлантистичке интернационале. Нарочито поздрављамо наше другове из Империјског Легиона који осењени идеологијом руског царизма, од 2014. године стоје, не само на бранику руске земље, него и читавог Православља и истинске Европе.

Свима њима, свим Србима и православнима широм васељене, честитамо Васкрс, уз радосни победнички поздрав:

Христос васкрсе

Ваистину васкрсе!

Врх стране