Мајице ,,Defend Europe"

26. октобра 2021. / Активности

У оквиру подухвата Хероји су бесмртни (Heroes Are Immortal) у коме учествује више европских родољубивих и хуманитарних организација, активисти Србске Акције израдили су серију мајица са ликом Милоша Обилића од чије је продаје сав приход намењен за помоћ Србима у енклавама на Косову и Метохији.

Учешће у овој акцији уз нас узели су и другови из Румуније, Грчке, Италије, Шпаније и Француске. Након израде мурала са ликовима националних хероја горе наведених земаља у марту ове године, идеја да се исти јунаци пренесу и на мајице у циљу помоћи Србима на Косову и Метохији, наишла је на одобравање и одушевљење европских другова. Заједнички договор је да прикупљени новац нашим сународницима буде уплаћен посредством италијанске хуманитарне организације Una voce nel silenzio, која већ неко време активно помаже Србима на Косову и Метохији.

Иако србска историја обилује мнозином великих јунака, одлучили смо да србска верзија мајице понесе лик Милоша Обилића, који је убио турског султана и заједно са Светим кнезом Лазаром и другим косовским витезовима 1389. године, својом крвљу освештао косовску земљу и начинио Косовски завет србског опредељења за Царство небеско.

Позивамо све родољубље да куповином мајица Defend Europe - Милош Обилић, посредством инстаграм странице Отачаствољубље, или контакт форме на нашем сајту, узму учешће у заједничкој акцији европских другова и помогну браћи и сестрама на Косову и Метохији који својим опстанком на светој земљи сведоче Косовски завет.

За србско Косово и Метохију!

За хришћанску Европу нација!

 

Врх стране