Наше акције поводом „Мирдите"

01. јула 2024. / Активности

Одржавање србомрзачке манифестације под називом „Mirëdita, dobar dan", које је ове годоне планирано за период 27-29. јуна, забрањено је од стране МУП-а.
Наравно, добро је што је забрањено. Одређена промена понашања власти, очито постоји, али ту промену за сада нема разлога тумачити другачије него као „мазање очију" народу са циљем стратешког скретања пажње са издаје Косова и Метохије, агенде Рио Тинто итд.
Уосталом, ова антисрбска манифестација није забрањена из идејних или етичких разлога већ како пише у саопштењу МУП-а, због „опасности од угрожавања безбедности људи и имовине..."
У вези са тим, Вучићеви „националистички“ медији и други његови гласноговрници, већ годинама стварају слику по којој су за поменути прошиптарски фестивал, криви искључиво антисрбске „невладине“ организације и шиптарски сепаратисти. Одбацујући такву лаж, ми увиђамо непобитну чињеницу да је за ову антисрбску манифестацију у највећој мери крив управо Александар Вучић, који већ годинама дозвољава и штити ову антисрбску провокацију.

Вредна похвале је реакција родољуба који су се у четвртак у значајном броју окупили пред „Дорћол плацом". Србска Акција је предузела више акција овим поводом на више локација у Београду, а у склопу шире координиране акције у којој су осим на нас учествовали Народна Патрола и Клуб 451, и којом је послата послата јасна порука и народу и антисрбски режиму, као и изродима и издајницима из тзв. Иницијативе младих за људска права и свима који им уступају простор. А та порука гласи:

Не промоцији сепаратизма и тероризма!

Косово је Србија!

Врх стране