Активности

 • Свети Николај Србски - Крсна Слава нашег Покрета

  08 маја 2024 / Активности

  Трећег дана Васкрса, прославили смо Светог владику Николаја, србског и свеправославног, који је  покровитељ и Крсна Слава нашег Покрета. Уз Свету Литургију и свечарску дружбу, узнели смо молитве Светом Николају, једном од утемељитеља савремене Србске идеје и великом светилу вере Православне у тмурном времену Новог доба. Његове речи и дела, јесу светионик који србском народу осветљава Христов пут као једини могући камен темељац сваког препорода, личног и народног.

  Знајући да прегаоцу и Бог даје махове и молећи се Светом Николају, наставићемо да стремимо путу подвига и борбе за национални и социјални препород нашег рода, уздижући знамен Христове васкршње победе!

  Христос васкрсе!

 • Димитрије Љотић - 79 година у Небеској Србији

  25 априла 2024 / Активности

  Поводом годишњице погибије Димитрија Љотића, и ове године смо уприличили заједнички помен њему и његовим саборцима: ђенералу Милану Недићу и свим усопшим припадницима Збора и Србског Добровљачког Корпуса.

  Вѣ‌чнаѧ памѧть

  ,,Он jе био велики човек. Оно што jе посадио, ухватило jе дубока корена. И све што jе урадио, мирисаће.
  Добровољци, певаjте у славу Димитриjа Љотића! Четници, плетите венце славе! Срби, спомињите се Димитриjа Љотића!
  Пала jе наjвећа жртва. Боже, не тражи више. Боже, доста, молимо Те: узео си много и као наjвећу жртву, њега! Боже, нека буде доста. Jа веруjем да jе ова велика жртва капиjа коjа ће нас довести до слободе. Димитриjе Љотић jе капиjа наше нове Отаџбине.
  "

  Свети владика Николај (Беседа над одром Димитрија Љотића)

 • Београд је националистички!

  21 априла 2024 / Активности

  У синоћњој акцији наши активисти су у центру Београда прецртали комунистичке и анархистичке графите, остављајући печат нашег Покрета преко њих. Овом акцијом одржавамо националистички и антикомунистички дух наше престонице и показујући да је Београд наш, србски град. Комунизам је зло које се мора искоренити, никада није био добар и никада неће бити, ни у теорији а ни у пракси. Напротив, уништавао је и деградирао сваки народ који је поробио, и зато ми нећемо дозволити да се поново шири у нашем народу и међу србском омладином!

  Смрт комуни!

  Србска Акција - подвиг и борба!

 • Наш марш у Београду: Слава нацији, отпор окупацији!

  25 марта 2024 / Активности

  Поводом навршетка четврт века од НАТО агресије на Србију, Клуб 451 и Србска Акција уприличили су марш београдским улицама, од храма Светог Саве до зграде Генералштаба, уз пригодне говоре пре почетка и на крају марша. Скуп је започет паљењем свећа за покој душа јуначки палих бранилаца отаџбине од НАТО агресора и покој душа осталих жртава агресије. Опширније

 • Акција на аутопуту: „Вучић педер - издајник Косова!"

  13 марта 2024 / Активности

  Наш транспарент са насловним поруком, поново је био изложен на улицама Београда. Овога пута био је истакнут на надвожњаку изнад аутопута. То је наставак наше акције од 24.02, када смо исти транспарент пронели централним београдским улицама, а услед чега је дошло до полицијског насиља према нашим активистима. Како већ рекосмо, таква реакција режима само показује да ова наша порука погађа „у центар". И то нам даје додатни подстицај за ширење истоврсних порука које разобличавају актуелну издајничку и лоповску власт. Њу истина боли, а нас снажи и ослобађа.

  Живела Србија!

  Подвиг и борба!

 • Наша порука издајничкој власти и режимско насиље према нашим активистима

  25 фебруара 2024 / Активности

  „Вучић педер - издајник Косова", јесте порука исписана на нашем транспсренту истакнутом на синоћњој шетњи кроз центар Београда и скупу крај споменика Светом цару Николају.
  Наведена порука, разбеснела је режим и довела до полицијског насиља у виду хапшења наших активиста без било каквог ваљаног основа. Наиме, у наведеној поруци нема позива на било какво насиље нити било чега што ремети јавни ред и мир. Ако се неко овом поруком нашао лично увређеним, има право да покрене приватну тужбу, а не да злоупотребљава државне органе.

  Како год, реакција полиције само показује да је порука погодила „у центар", чиме само даје додатни подстицај за ширење истоврсних порука које разобличавају актуелну издајничку и лоповску власт. Њих истина боли, а нас снажи и ослобађа.

  Живела Србија!

  Подвиг и борба!

 • Зоран Вујовић! Присутан!

  22 фебруара 2024 / Активности

  Одржан је трећи по реду националистички марш поводом годишњице погибије младог родољубивог Србина - Зорана Вујовића. Марш је под окриљем пројекта „Комитет 212" и овога пута уприличен од стране Клуба 451 и Србске Акције. И поново је био изузетно успешан уз до сада, највећи број учесника, и уз присуство бројних иностраних другова - Румуна, Италијана, Француза, Немаца... Опширније

 • Поводом 220 година од почетка Карађорђевог устанка

  18 фебруара 2024 / Активности

  У навечерје празника - Сретења Господњег и годишњице сретењског устаничког збора у Орашцу, активисти Србске Акције и Клуба 451, пригодном акцијом у Београду, обележили су 220 година од почетка устанка вожда Карађорђа и његових јуначких сабораца - наших дичних предака. Потом је у суботу у Клубу 451 одржана и трибина истим поводом, где је речено и то да су спој борбе за националну слободу и социјалну правду, затим борба против исламистичке експанзије и заветно православно родољубље, одлике великог вожда Карађорђа и његових јуначких устаника. А оне су и идеолошко наслеђе које испуњава и оплемењује нашу данашњу борбу. Опширније

 • У славу ђенерала Недића - символа и знамена наше борбе за Нову Србију!

  05 фебруара 2024 / Активности

  Дан мученичке кончине ђенерала Милана Недића, обележен је и ове године на месту његове погибије у центру Београда, изузетно успешним јавним скупом који су уприличили Клуб 451 и Србска Акција, а који су претходно, у суботу увече, истим поводом организовали пригодну трибину. 
  А на недељном скупу, на углу улица Симине и Књегиње Љубице, говором, заставама, молитвом уз прислуживање свећа и полагањем цвећа, на стотине србских родољуба, одало је почаст Ђенералу, мучки убијеном од стране комунистичког окупатора пре 78 година. Опширније

 • Пакетићи за децу Косова и Метохије и акција поводом Материца

  25 децембра 2023 / Активности

  И овог децембра, наши активисти спровели су традиционално две предбожићне акције. Припремљен је велики број пакетића за децу Косова и Метохије и однет у манастир Раковица у Београду, где се налази пункт за њихово прикупљање. На тај начин, поново смо се укључили у хуманитарну акцију коју традиционално и успешно спроводи хуманитарно и родољубиво удружење „Сви за Космет". Опширније

Врх стране