Десет година Србске Акције!

26. јула 2020. / Активности

Окупљањем у манастиру Лелић, крај моштију нашег небеског покровитеља - Светог владике Николаја, обележили смо десетогодишњицу деловања нашег покрета - Србске Акције. Уз дружење, молитву, симболично паљење 10 бакљи, затим обилазак још једне знамените оближње светиње - манастира Ћелије и града Ваљева, обележен је овај наш јубилеј - десет година борбе.

Борбе за духовну обнову и државотворну обнову србства на темељу православног хришћанства. Јер смисао постојања Србске Акције јесте управо допринос таквом прегнућу, а србству је нужан замајац таквог прегнућа - оно мало соли што много хране може засолити. Без тога србству нема победе нити опстанка. Без светосавске елите коју може да подигне само Бог. Наиме, елиту нације морају чинити људи изабрани по критеријуму православног духа, етике и осећања идентитета. Јер само таква снага, по органском следу ствари, може бити чинилац истинске националне револуције, која пак подразумева принцип врлине односно револуционарну промену начина размишљања и понашања, која једина може створити армију политичких војника и националних делатника као чврсту базу за будући политички и економски препород. Духовно дисциплиновану армију, којој вера православна и завети предака не стоје само на уснама. То је зборашки идеал и пут Србске Акције, која рад на стварању организма србског политичког војинства, сматра предусловом упуштања у било какве делатности „високе политике“, што ће у своје време ако Бог да, и наступити.

Свих ових година, Србска Акција је далеко од партијашке галаме и практично без икакве медијске потпоре јер није ничија марионета и идеолошлки је бескомпромисна.
Наша дела и плодови су: изградња и дефинисање савременог израза зборашке идеје, духовна и идеолошка изградња наших активиста и пријатеља, и дружење и каљење кроз активизам. И поред бројних препрека, перипетија, па и наших грешака, али и системског прогона и линча над нашим Покретом и активистима, Србска Акција је организација која све ово време има континутет идеје и континуитет активистичког језгра. Међу нама има и студената и ђака, и радника и сељака, а има и свештеника и монаха!
Бројни људи који су заслугом Србске Акције постали освешћени, образовани или чак и крштени, јесу плодови који нас подстичу да уз Божију помоћ наставимо даље ка светом циљу!
Ка испуњењу Завета Богу Отаџбини и Роду!

Подвиг и борба!

Врх стране