Фејсбук цензура као огледало неолибералног терора

15. марта 2019. / Коментар

Администрација Фејсбука поново је по ко зна који пут обрисала страницу Србске Акције, након новог низа брисања наших „неподобних" објава у којима не само да нема апсолутно ничега што по објективним мерилима представља екстремизам, већ нема ни оних ствари које је изопачена администрација ове друштвене мреже третирала као неподобне. Новина је то што администратори фејсбука од сада и лик Димитрија Љотића, као и знамење Збора и СДК третирају као неподбне и екстремистичке представе. А такође, у последње време стављају се забране и на неке објаве у којима се искључиво исказује протест против неке мере неолибералног терора или се исказује елементарно родољубље.

Посебан фокус у том смислу, постоји на страницама и профилима везаним за наш Покрет, јер неко очито умишља да ће нас таквом цензуром зауставити. Али то је погрешна рачуница. Ми смо одавно свесни чињенице да ћемо константно нове фејсбук станице морати да подижемо, те позивамо овом приликом све наше пријатеље да се придруже акцији промовисања нове Фејсбук странице нашег Покрета.

Такође, свесни смо и чињенице да интернет пропаганда није ни једини нити главни вид активизма. Наиме, ни једна револуција није изведена на фејсбуку твитеру или инстаграму а претерани фокус на друштвене мреже, иначе умртвљује, црпи енергију и отупљује револуционарну оштрицу. То је класична ционистичка подвала, јер када се просечан човек, незадовољан нечим, „истресе" на интернету, он нема више потребе да ради било шта конкретно. Дакле друштвене мреже, иако јесу ствар коју је могуће корисно употребљавати, с друге стране представљају издувни вентил, савршен за држање људи  под контролом, манипулацију информацијама и некорисно трошење времена.

Тим пре, цензура на друштвеним мрежама, неће и не може наудити Србској Акцији, а тим пре, не може је зауставити.

Подвиг и борба!

Врх стране