Годишњица ,,Несврстаних": Ламент над епохом злочинца Броза и фестивал југо-некрофилије

17. октобра 2021. / Коментар

У Београду је 11. и 12. октобра одржан међународни скуп поводом 60 година од оснивања Покрета несврстаних. Александар Вучић је ту годишњицу искористио да себе опет прикаже као ,,великог лидера" који Србију повезује са земљама које гаје ,,антиимперијалистичко" наслеђе и налазе се на супротном полу у односу на оне државе које припадају антлантистичком дискурсу. Што се тиче самих ,,Несврстаних", они су као покрет настали у Београду 1961. договорима између тадашњег комунистичког диктатора на челу Југославије Јосипа Броза, председника Египта Насера и индијског председника Нехруа. Циљ оснивања таквог покрета био је да се материјално сиромашне и слабо развијене земље ,,Трећег света" које као такве, природно политички гравитирају ка блоку око СССР-а, одвуку од истог. Такав задатак, зликовац Јосип Броз добио је од својих ционистичко-атлантистичких покровитеља којима се окренуо још 1948. након сукоба са другим зликовцем - Стаљином, који се у жељи да Совјетија буде самосталан центар моћи, отргао од система ционистичке закулисе, услед чега је настао ,,Хладни рат". То наравно Стаљина не чини ни мало позитивним, јер Совјетија је и даље била антихришћанска и антируска (антинационална) комунистичка псеудоимперија, услед чега су националисти широм Европе, а нарочито емигранти из земаља у које је дошла комунистичка власт, сматрали западне капиталисте мањим злом од комунистичке Совјетије. Но, то је сад засебна тема.

,,Несврстани" су заиста у прво време имали одређене повољне економске и политичке односе, као и одређени утицај на глобалну политику, међутим већ седамдесетих огроман број држава чланица ,,Несврстаних" креће да се сврстава уз СССР и првобитни циљ оснивања организације (начелно) није остварен на дуже време - а то је несврставање уз државе које припадају западном односно источном блоку. У савремено доба, ,,Несврстани" су, као организација, изгубили готово било какав политички утицај, а првобитни циљеви су давно занемарени - опет се државе сврставају уз велике силе, нема јаке економске и политичке сарадње између држава-чланица, у великом броју држава-чланица влада политичка и економска нестабилност, нео-колонизација је у великом замаху, те су на удару посебно афричке државе.

На обележавању шездесетогодишњице, није се ништа битно догодило, то је био само ламент над прошлим временима и фестивал југо-некрофилије. Александар Вучић обожава себе да пореди са диктатором и комунистичким зликовцем Јосипом Брозом, те је покушао на овај начин да се додвори некадашњим савезницима комунистичке Југославије, али и својим бирачима најстаријег доба који још пате за временом комунистичке диктатуре. Током самита, Вучићев потрчко Никола Селаковић изјавио је за медије да је ,,Тито био политички геније", те да је поносан што је овај убица Срба сахрањен у Београду, тако да је јасно ко су узори Вучићеве антисрбске власти. Још једна ствар је заправо овде кључна, покушај Александра Вучића да зарад у утрашњег пропагандног циља, себе представи као независног лидера који ,,сарађује са целим светом", према томе и са државама чланицама ,,Несврстаних" које су листом ,,анти-глобалистичке". Међутим то суштински није истина. Вучић је отворени и ватрени заговорник Европске уније, и игра како Брисел и Вашингтон свирају. Ми сматрамо да је сарадња са свим државама које нам не желе зло и које не признају самопроглашену независност шиптарске терористичке творевине на тлу јужне србске покрајине, пожељна и врло корисна, посебно са онима које су се до сада поставиле као снажно анти-мондијалистичке, и та сарадња треба да буде у свим сферама, посебно у дипломатским, безбедносним и економским. Имало би и те како смисла направити скуп за државама ,,Трећег света", али да јасном и снажном идеолошком (анти-мондијалистичком) платформом и без позовања на било какве СФРЈ традиције. Међутим Александар Вучић и његова власт то нису урадили, јер ем воле зликовца Броза, ем као што рекосмо, нису нимало несврстани, већ су сврстани уз ЕУ и САД. Сходно томе, лидери анти-мондијалистичких држава ни Вучића, ни његове изјаве не могу узимати за озбиљно и добро знају кога он представља и чији је слуга. Јер то је човек који је потписао тзв. Бриселски споразум, који је потписао тзв. Вашингтонски споразум, који чврсто сарађује на војном плану са НАТО пактом и чији је политички циљ улазак у ЕУ. Такође он чврсто спроводи и подржава агенду хомосексуалних изопачењака, спроводи неолибералну економску политику, није анти-мондијалиста, и издајник је србских националних интереса. Пажљиви и трезвени србски родољуби, неумитно ће запазити да је Вучићево све снажније номинално кокетирање са национализмом, заправо обична маска за издајничку антисрбску политику коју континуирано спроводи, као и за велика поскупљења животних намирница и пљачку народа од стране паразитске напредњачке булументе.

Врх стране