Изјумски подвиг Империјског Легиона

20. септембра 2022. / Коментар

Већ смо истицали да руски народ у актуелном рату, има два непријатеља. Ционистичке НАТО злочинце и њихове украјинствујуће марионете на једној страни, и русијански режим у Кремљу, на другој страни. Руски војник на фронту држи се врло добро с обзиром на то какав сплет издајника, калкуланата и либерала влада Руском Федерацијом (РФ) и нажалост руководи њеним оружаним снагама. Као што смо такође указивали, овај рат је наметнут руском народу али наметнут је и режиму у Кремљу који није хтео рат, али је био принуђен да реагује како би спречио припреману антируску „Олују" у Донбасу, јер такав догађај био би претежак политички ударац за Кремљ. Доказ да у Кремљу рат нису желели, јесте и потпуна неприпремљеност за рат, која се огледа и кроз последицу блокаде огромних новчаних средстава и заплене имовине РФ на Западу. Циљ Путина и осталих челника РФ био је (и остао) да се болни и неизбежни ратни сукоб, што пре оконча и да они опет са својим „уваженим партнерима" са Запада буду добри и уживају у „благодатима" глобалистичког миљеа. Назвали су свој превентивни напад на Украјину, не ратом већ „Специјалном војном операцијом" и на основу потпуно погрешних поставки и нетачних процена, покушали да брзински освоје Кијев и ставе своје „уважене партнере" из Брисела и Вашингтона пред свршен чин, па да потом вероватно добро истргују са таквим великим и брзим ратним успехом. Међутим, ангажовано је само до 150 хиљада руских војника, као да није реч о рату против огромне војске коју НАТО већ осам година интензивно припрема и идеолошки и материјално и оружано, баш за рат против Русије.
Одмазда Запада у виду санкција и помахнитале русофобије, били су идеална прилика да Руска Федерација начини радикални идеолошки и цивилизацијски раскид са модерним - духовно и идеолошки изопаченим Западом и да се руски народ и војска - духовно освесте и идеолошки подигну и усмере на правилан начин. Да Русија уздигне високо знамен Православља и знамен Руске империје, као и идеал борбе за истинску Европу а против лажне Европе - америчког протектората. Али ништа од тога се није десило. Путин и русијанска политичка квазиелита, нису имали воље и снаге за преумљење.
С обзиром да преамбициозан план о брзом освајању Кијева није успео, Кремљ је ступио на пут нуђења трулог компромиса, у којем би „црвена линија" вероватно била - Доњецка (не целовита) и Луганска област под контролом РФ. Али друга страна такав компромис не жели, и то је проблем за Кремљ. Да не би додатно наљутио своје бивше „уважене партнере" и да се не би удаљио од сопствене платформе трулог компромиса, Кремљ води калкулантски рат са премало ангажоване војске. Такав сраман и издајнички приступ фронту, довео је до успоравања напредовања на Доњецком фронту и до контраофанзиве непријатеља на Херсонском фронту (засада неуспешне), као и на Харковском фронту (нажалост успешне). Услед битно повећаног ангажовања сопствених снага, украјинствујући изроди су постигли да на неким деловима фронта имају вишеструко бројније снаге од Руса, услед чега је дошло до пада неколико градова у Харковској области, од којих је најзначајнији Изјум, у близини којег се налазио положај Империјског Легиона. Наиме, Империјски Легион је месец и по дана успешно освајао део по део стратешки важне тзв. Шервудске шуме у склопу своје извиђачко - диверзантске мисије. Међутим, када је Руска војска током 8, 9 и 10. септембра добила команду да се повуче из града Изјума и других позиција у окружењу, Империјски Легион није добио информацију нити команду о повлачењу, то јест остао је на свом борбеном задатку у шуми. Убрзо су међутим, припадници Легиона схватили да се нешто лоше дешава, јер нити је долазио ико од курира из Изјума, нити је успостављена веза са јединицама које су биле у Изјуму. Увидели су и да је напад украјинствујућих изрода тих дана постао далеко већи и жешћи него што је био до тада. Када су се повукли до Изјума схватили су да су потпуно опкољени и да им следи или предаја или покушај пробоја. Наравно, прва опција није долазила у обзир, те су кренули у акцију пробијања из обруча.

Припадници Легиона, све време на фронту, па и током пробоја из обруча, носили су са собом знамења Августовске иконе Богородице, Христовог нерукотвореног Образа, као и Империјску руску заставу. Захваљујући томе што се у Легиону свакодневно ујутру и увече чита акатист Августовској икони Пресвете Богородице и акатист Светом Цару Николају II, и савршава молитвено правило, Бог је легионаре сачувао, те су без губитака изашли живи из обруча. Дан и по су ишли напамет и дошли напокон до територије коју контролише Руска војска. Друге јединице које су остале исто тако отписане од стране војне команде РФ, а то су добровољци и мобилисани војници из Доњецке области, махом су погинули или заробљени а многи се воде као нестали. То срамно остављање људи и војске, као и срамно ратовање са премало војске, огромна је издаја и злочин против руског народа. Када је руска војска улазила у градове и села широм Новорусије и Малорисије, већина житеља тих места, одушевљено је дочекала руску војску. Ни слутили нису да ће се руска војска повући и да ће се украјинствујући изроди вратити и свирепо убијати многе који су се обрадовали руском „окупатору".

Дакле, из Изјумског котла, једино је Империјски Легион изашао без губитака уз Божију помоћ и последња је борбена група која се повукла из Изјума када је већ све било под контролом непријатељских снага.
Уз молитвено заступништво Пресвете Богородице, легионари су успели и то је знак да су и даље потребни! Потребни Богу и људима, за будуће подвиге и борбе против синова мрака.

Слава Империјском Легиону, слава руском оружју!

Верујемо у руску победу, уз Божју помоћ, упркос неделу издајника и калкуланата!

Верујемо у васкрс и победу Русије!

Врх стране