Косово и Метохија: О узроцима постојећег стања и ономе шта ваља чинити

17. октобра 2023. / Коментар

Србски народ на Косову и Метохији, налази се у све тежој ситуацији, захваљујући подмуклом издајнику Александру Вучићу и његовој криминалној банди. Они су својом издајничком политиком и издајничким тзв. Бриселским споразумом, омогућили терористи Албину Куртију да забрани улазак робе из централне Србије на територију Косова и Метохије. Због тога испаштају сви Срби са севера Покрајине, а пре свега пацијенти Клиничко-болничког центра Косовска Митровица и сви они којима су потребни лекови, а чије допремање је онемогућено. Континуирано се дешавају малтретирања и хапшења Срба од стране шиптарске „косовске полиције". Ситуација је алармантна, на ивици хуманитарне катастрофе, и то наочиглед НАТО/ЕУ окупатора, који понекад изда штуро саопштење у којем наводно критикује Куртија, али ништа конкретно не предузима, из чега јасно произилази чињеница да је реч о систематском србомрзачком деловању НАТО окупатора и њихових шиптарских слугу, а са циљем да се Срби натерају на одлазак са Косова и Метохије. Улогу у томе има и режим Александра Вучића, који је неуспешним бесмисленим и аматерским покушајем од 24.09, да ублажи последице своје издаје проузроковао још тежу ситуацију за Србе на Косову и Метохији (што не утиче на чињеницу да су Срби који су погинули у овој акцији - јунаци који су положили живот за отаџбину, али то је сад друга тема).

Све досадашње власти у Србији, од 1945. на овамо, сносе одговорност за стање на Косову и Метохији. И комунистичка, и она која је 1999. године повукла наше оружане снаге остављајући Србе у непријатељском окружењу, и све власти након 2000. године, а нарочито она која је потписивањем тзв. Бриселског споразума, угасила институције државе Србије и натерала Србе да се интегришу у институције лажне шиптарске државе, све под заклетвом да ће чувати њен „интегритет и суверенитет“. Све су дали, да би добили мрвице - „Заједницу србских општина“ (мањинска права у туђој држави), а чак ни њих нису добили. Дакле, све је дато, низашта! А народ се масовно исељава и из енклава и са севера Покрајине. За то су криви и НАТО окупатор и шиптарски теорористи, али и „наша" власт, која под маском патриотизма и борбе за србскo Косово, спроводи перфидну и систематску издају. Срби са Косова и Метохије, морају да се томе одлучно супроставе, да престану да верују Вучићевим лажима.

Наше виђење правилне државне стратегије за Косово и Метохију, изложили смо у више наврата, између осталог и у овом чланку.

Врх стране