Нова фарса и стари курс издаје 

29. децембра 2022. / Коментар

Као што се очекивало, још једна у низу квазипатриотских фарси Александра Вучића, завршена је издајом. Он је предложио (читај - наредио) да се србске барикаде на северу Косова уклоне, иако услови који су тим поводом постављени, нису испуњени. Наиме, Дејан Пантић је и даље окривљени у процесу пред шиптарским квазисудом, само што је мера притвора ублажена, па ће до даљњег, Пантић бити у кућном притвору. Такође, шиптарска терористичка полиција није напустила север Косова, него је уместо тога добијена „гаранција" САД и ЕУ, да у будуће улазак шиптарске полиције неће бити могућ у четири општине на северу покрајине без сагласности КФОР-а. Наравно, знамо добро да је то мртво слово на папиру и да ни шиптарски узурпатори и терористи нити њихове газде из Брисела и Вашингтона, ни до сада нису испоштовали ни један договор.
Али гора ствар од ове нове издаје, јесте то што Курти и Вучић (можда и договорено) оваквим играма померају дискурс чиме се уз систематску пропаганду мења критеријум издаје у свести просечног Србина са Косова и Метохије и уопште. На пример, некада је издаја била (и сада је наравно, али причамо о перцепцији просечног Србина) потписивање и подржавање срамног тзв. Бриселског споразума и учешће Срба у шиптарским изборима или у шиптарској полицији. А данас је у свести просечног Србина са Косова и Метохије, али и уопште, позивање на тзв. Бриселски споразум - „патриотски чин", ЗСО је некакав  „патриотски идеал", а „херој" је Дејан Пантић, иако је он шиптарски полицајац а не србски како то криво говоре Вучићеви медији. Он је по народности Србин, али по службеној дужности је припадник нелегалне шиптарске полиције, као што и лопови и изроди из анти-Србске листе нису никакви борци за србско Косово него саборци Куртијевих зликоваца и терориста. Баш као и сам Александар Вучић. Доказ за то је и недавно поступање његове полиције на прелазу Јариње према окупљеним родољубима. 
Стога, србски родољуби морају прозрети и презрети недело Вучића и његове издајничке банде и препознати је као једног од чинилаца НАТО-шиптарске окупације србског Косова и Метохије. 

Врх стране