О Косову и економској ситуацији 

09. новембра 2022. / Коментар

Србска Акција у потпуности подржава решеност србског народа на Косову и Метохији да не прихвати наметање регистратских таблица НАТО-шиптарске лажне државе. Подржавамо и излазак Срба из шиптарских квазиинституција. Није се ни смело улазити у њих. Издајничким потписивањем нелегалног тзв. Бриселског споразума, издајничка власт је потписала гашење државе Србије на тлу њене јужне покрајине. Тада је почињена главнина издаје Косова и Метохије, и ово што је преостало да се изда, мањи је део тог пакета. Стога, битно је не наседати на глуматање и преваре Александра Вучића и његовог лоповско-издајничког режима, који нису ништа мање зло од НАТО окупатора и шиптарских терориста. И актуелна власт и њени и ДОС-овски и комунистички претходници, сви заједно, створили су тешку ситуацију у којој се Срби на Косову и Метохији данас налазе. Али уз Божију помоћ, верујемо да ћемо као народ превазићи сва искушења, и да ће доћи до преко потребног духовног преображаја којим ће се таква помоћ заслужити.

Економска криза и Србија 

Манипулације са корона-вирусом а затим и актуелни рат, омогућили су белосветским моћницима и хохштаплерима да унапреде и маскирају своје пљачкашке делатности. Конкретно, у Србији, паразитска и лоповска власт обилато користи актуелни рат као изговор за низ превара и масовна поскупљења животних намирница. Криза јесте реална и постојећа, али издајнички криминални политиканти, исту чине још већом и дубљом. Јалова партијашка (системска) опозиција, нити сме, нити уме да понуди било какву смислену алтернативу.
А истина је следећа. Нема добре економске ситуације без доброг духа (дух = преовлађујући начин понашања и размишљања у друштву). Православна духовна обнова, кључ је сваког препорода нације и државе. Радикалне привредне и друштвене мере које су неопходне (а које Србска Акција предлаже у свом Политичко-економском програму), могу се извести само при промени духовне атмосфере у друштву. Јер нужна је атмосфера истинског бунта. Бунта који почиње борбом против греха у себи, стремећи врлини, и преображавајући се у политички бунт против крадљиваца народног иметка и издајника националног интереса. Тај бунт је борба. Борба за хлеб и слободу!

Врх стране