О покушају ругања Православној вери у центру Београда

18. новембра 2023. / Коментар

Инострана блек-метал група под називом „Баћушка", заказала је свој концерт у Београду у месту „Дорћол плац" за дан 23.11.2023. године од 20ч. На то је бурно реаговала православна јавност, јер одржавање те накарадне манифестације, односно дозвољавање и толерисање исте, био би скандал. Има руку на срце, горих облика музичког сатанизма, који неупоредиво више утичу на омладину. Такав је заправо већи део модерне популарне музике, али то је сад посебна тема.
Свакако, оправдано је подићи се и против „Баћушке" јер овај бенд упражњава директно и отворено ругање Православљу, користећи иконе, кандила и црквене одежде, као и богослужбене песме, чије текстове скрнави и мења у складу са својим наративом - глорифокације смрти.

И стога, било је потребно спречити овај концерт, као манифестацију тешког ругања Православној вери
Под притиском православне јавности, концерт „Баћушке" је отказан, и то је још једна мала али вредна победа православног србства данас. А свим позерима и лажним бунтовницима који ламентују над отказивањем ове накарадне манифестације, поручујемо следеће.

Ругање Православљу се не може ни у ком случају сместити у контекст алтернативе и контра-културе, поготово не данас. Данашњи свет је свет глорификације греха и материјалног, што је богохуљење у својој суштини. Алтернатива и контра-култура данашњем свету управо јесте Православље, никако обратно.

Слава Христу, смрт антихристу!

Врх стране