Поводом дешавања у Русији

25. јуна 2023. / Коментар

По питању јучерашњих бурних догађаја у Русији, пренећемо овде став Руског Империјског Покрета (РИД), кроз сумирање неколико објава РИД-а у вези јучерашњих збивања. Са ставом РИД-а, у основи је сагласна и Србска Акција.
_

Вагнер или Шојгу? Руси су поново између две непријатељске ватре.

На коју страну Руси треба да се ставе у овом сукобу?
Империјски Легион се више од годину дана бори против украјинских сепаратиста под командом Министарства одбране. Видели смо тај пакао. Паклена неспособност, лоповлук, корупција, глупост и издаја. Истовремено, видели смо херојство обичног руског војника и млађих официра. Пролетос смо имали „срећу” да дејствујемо са „музичарима”. И тамо је исто. Непоштовање живота руских добровољаца, затвореника и других  јединица зарад политичких поена.
Војно-политичко руководство земље од самог почетка рата, ради наопако. Наопаки су и Пригожинов маркетинг и његово напуштање линије фронта.
Па на којој страни онда да будемо? Одговор је следећи. Наша страна нису ни Шојгу ни Пригожин, већ руска војска, која се данас састоји и од јединица Министарства одбране као и од „музичара“... Али руски (заправо не баш руски) олигарх са израженом криминалном прошлошћу није наш херој. Његов поход није био руска револуција (тачније, контрареволуција). Наша победа – права руска победа – доћи ће са поља Новорусије, почевши од пораза украјинске химере.
И немојте нас због овога уписивати у Путиновце. Ми смо против његових либералних чекиста који су Пригожина и довели до моћи.
Ми смо за нашу војску, која у овим сатима задржава напредовање непријатеља. Ми смо за наше земље, ослобођене проливеном крвљу од такозване Украјине. За наш народ, за нашу Цркву.
Наш час ће сигурно доћи. Како и када тачно? Још не знамо. Само Бог зна. То је у Његовој моћи.
Али знамо поуздано: руску ствар ће остварити сасвим други људи, изабрани од Бога, које ћемо препознати по плодовима, како каже Спаситељ у Светом Јеванђељу. Учимо по ономе што су Свети Оци називали осећањем вере. Они - ти сасвим нови Мињини и Пожарски - већ су међу нама. Само нам дајте времена и у право време препознаћемо наше вође: истински руске и православне.

Врх стране