Поводом УН Резолуције о Сребреници

25. маја 2024. / Коментар

Као што је и било очекивано, на иницијативу водећих НАТО држава и Турске, Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је резолуцију о Сребреници којом се 11. јул проглашава „даном сећања" на измишљени геноцид 1995. године. За антисрбску резолуцију гласале су и све НАТО колоније, попут Црне Горе и такозване Северне Македоније, и то је такође очекивано. Један од циљева резолуције јесте скретање пажње аталантиста са актуелних израелских масовних злочина у Гази и „бацање коске" муслиманском свету. Али циљ је свакако и континуирана борба против србског народа.

Наиме, већ деценијама, атлантисти и исламисти заједнички спроводе театралну пропагандну лакрдију, којом обасипају јавност серијама лажи и монструозних конструкција, панично избегавајући сваку аргументовану полемику која би имала за циљ да утврди истину о ратним догађајима у Сребреници и средњем Подрињу. Јер управо је мит о наводном сребреничком геноциду над „Бошњацима“, један од главних стубова пропагандне машинерије антисрбизма и један од неизоставних симболичких обележја евроунијатске србофобије и мондијалистичке индоктринације.

Са становишта озбиљне и аргументоване анализе о догађајима у Сребреници, написано је пуно, али сви гласови истине махом наилазе на зид медијског ћутања. Лажи србомрзаца, којима се настоји да се број убијених муслимана многоструко повећа, и та убиства потпуно изваде из контекста ондашњег оружаног сукоба, једино је пожељно штиво за исламисте и атлантисте - ђавоље слуге, које уједињује мржња према Христовом лику. Лику који сија кроз повест и сопство победничке и јуначке србске нације.

Актуелни антисрбски режим и Сребреница

Познато је да је Александар Вучић својеврмено посетио антисрбску јулску манифестацију у Сребреници и учествовао у њој, дајући јој тако легитимитет. А пре тога, године 2010, Скупштина Србије изгласала је „Декларацију о осуди злочина у Сребреници", и тај чин много је пута гори од ове УН резолуције. Јер то је био чин огољеног аутошовинизма. Вучићев режим није поништио ту декларацију. СПС је ономад њу подржао и за њу гласао док је СНС био уздржан.

Наиме, том Декларацијом, Скупштина Србије практично износи тврдњу да је у Сребреници извршен „геноцид", јер се дословно каже да се признаје да се догађај збио „на начин утврђен пресудом Међународног суда правде", и осуђује „све друштвене и политичке процесе и појаве који су довели до формирања свести да се остварење сопствених националних циљева може постићи употребом оружане силе и физичким насиљем над припадницима других народа...". Иако се не помиње изричито геноцид као правна квалификација, она се сама по себи надовезује на чињенично стање које је Међународни суд правде измислио а Скупштина Србије усвојила. Стоји у Декларацији и то да је њен циљ „обезбеђење сталног мира и стабилности на простору Западног Балкана, као и даље унапређење пријатељских односа међу државама бивше Југославије."
Дакле, тешке гадости, ништа мање огавне од формулација из ове УН Резолуције. Тако да званична Србија нема никакво право да се буни за УН Резолуцију, све док ова „домаћа" Декларација постоји.

Такође, верни Вучићев пратилац и секретар - Сузана Васиљевић, снимила је својевремено антисрбски пропагандни филм на тему Сребренице. Све то говори да је актуелно понашање режима поводом декларације, тешко лицемерје и квазипатриотски предизборни „спин".

Модерни Синедрион против Срба

Tо што Србима данас суди модерни глобални Синедрион, то је још једна историјска потврда вредности србског народа који је већ деценијама велики трн у оку мондијалистичком антихришћанском поретку. Иако смо као народ данас, далеко од духа и идеала наших светих и славних предака, иако смо под вишеструком окупацијом, ипак не дајемо мира глобалистичким злотворима. Ми смо у њиховим очима, симбол оне Европе коју они затиру и носиоци Христове истине.
Стога, ова УН Резолуција је дар од Бога, јер то што су белосветски зликовци са Запада, њихове марионете на Истоку и исламски екстремисти против нас, то је доказ да вредимо као народ. Тај прогон јесте наш крст који треба поносно да носимо. Јер то је крст Православља и крст одбране нашег сопства. То је бунт против изопаченог глобалистичког лажног раја и знамење наше будуће и вечне победе!

Живела Србија!

Христос васкрсе!

Врх стране