Поводом Вучићеве изјаве о „истополним браковима"

18. августа 2023. / Коментар

Овдашње организације за промоцију содомије, бурно су реаговале на изјаву Александра Вучића у којој је рекао да „док је он председник, неће потписати ниједан закон где ћете имати трећи род", као и да „није ни за истополне бракове".

Ми бисмо свим срцем поздравили позитиван заокрет у политици Александра Вучића, и одустајање од његове пропедерске антисрбске и антихришћанске политике. Међутим, не мислимо да постоји велика шанса да до тога заиста и дође. Јер Вучић је познат као неко ко редовно гази своју реч, увек попуштајући под притиском својих газда. Тако да уопште није сигурно да те поменуте акте пропедерске политике он неће настојати да спроведе. Уосталом, и без тих нових аката пропедерске политике, Вучићев режим се свакако чврсто налази на пропедерским позицијама. О томе сведочи и чињеница да је наказа Ана Брнабић, Вучићев највернији сарадник, као и чињеница да се режим припрема да поново заштити „параду" срама у Београду, заказану за дан 9.9. ове године.

Узгред, као и штошта друго, и наведена Вучићева изјава, може врло вероватно бити демагошка игра речи, јер и такве манипулације су нажалост њему својствене. Наиме, Вучић није рекао „док сам ја на власти", него „док сам ја председник". И рекао је прецизно „истополни бракови", а содомитске организације уопште и не инсистирају да се „истополна заједница" назове „браком".

Тако да, све док не дође до неке конкретне промене по овом питању, на пример, до забране „параде" срама, ми осведоченом преваранту Александру Вучићу једноставно не можемо ништа веровати.

Врх стране