Православни пост и политичко војинство

28. новембра 2018. / Коментар

„Религиозне, мистичне и аскетске вредности, биле су темељ Кодреануове Гвоздене гарде. Тамо су практично примењивали не само молитву него и строг пост.“ - Јулијус Евола

Православни пост, као духовна припрема за велике празнике, период је који је намењен нашем духовном прочишћењу, челичењу наше духовне снаге, јачању физичке издржљивости и развијања духовних врлина. Одрицање од мрсне (укусне и јаке) хране и пића, који подстицајно делују на греховни потенцијал човека, има за циљ потпомагање духовне борбе хришћана и јачања њихове ревности ка испуњењу закона Божијег, не би ли задобили благодат Духа Светога и оснажили се у подвижничком успињању у борби за задобијање Царства Небеског.

Од православно-националистичких покрета из повести у којима проналазимо узор и инспирацију налазе се у првом реду наш ЗБОР чију осавремењену идеју и мисао ми и исповедамо, као и Кодреануова Легија Светог Архангела Михаила чији су се активисти нарочито одликовали духом подвижничког и делатног исповедања Православља.

Како је и Јулијус Евола запазио: „Религиозне, мистичне и аскетске вредности, биле су темељ Кодреануове Гвоздене гарде. Тамо су практично примењивали не само молитву него и строг пост.“ Због чега је то тако? Наиме, подвиг, као битан чинилац установе поста, победоносно је оружје против канџи Система. Јер једино православно животно исповедништво јесте антипод капиталистичко-потрошачком живтоном стилу. Стога, једнио оно пружа одбрамбени имунитет против њих, и једино оно може бити ваљано покриће савременом србском политичком војинству у борби за национални и социјални препород, а против капиталистичке олигархије и плутократије као и њихове бездушне рекламаторске културе.

Нека је на здравље и спасење Божићни пост!

Врх стране