Заштити своје ближње - бојкотуј Глово!

19. августа 2021. / Активности

Након повлачења америчких трупа из Авганистана, Европу ће несумњиво запљуснути нови талас миграција из ове и околних земаља, а Србија ће у том случају постати успутна станица, а можда и коначно одредиште, за немали број илегалних и војно способних миграната. Резултати претходних миграција видљиви су на сваком кораку - у сваком месту у Србији у коме је присутан већи број миграната приметан је пораст пљачки, напада на локално становништво, сексуалног узнемиравања жена и деце, узурпирања приватних поседа и других нелегалних радњи. Мигранстка недела која доспеју у јавност су свакако само део онога што се заправо дешава, јер издјничка Вучићева власт не само да прећуткује, већ и подржава овакво понашање уљеза, називајући све здравомислеће људе који се противе овој и оваквој миграционој политици Србије ксенофобима и екстремистима.

И мада, срећом, још увек у Србији нема терористичких напада (што нажалост не можемо искључити као могућност у будућности, поучени искуством из других европских градова), евидентно је да су се мигранти одомаћили, како у србској престоници, тако и другим местима у Србији. Доказ за то је и нова појава у Београду - мигранти као достављачи хране.

Последњих неколико недеља приметан је велики број миграната који у србској престоници врше доставу хране и пића за компанију Глово. Ова курирска служба која на захтев корисника њихове мобилне апликације купује, преузима и испоручује производе на адресу својих клијената, у домове наших суграђана шаље људе непознате прошлости (често и непознатог порекла) из миљеа склоног криминални радњама. Поред тога што су потенцијална опасност за безбедност наше деце, сестара и жена које им отварају врата својих домова, мигранти су и нелојална конкуренција србском раднику коме се цена радног сата смањује због мање цене рада на коју мигранти пристају, или пак потпуно губе прилику за достојанствен рад. С тим у вези, с правом се питамо ко је (и да ли је уопште) издао радне дозволе упошљеним мигрантима и по ком основу? Такође смо дошли до сазнања да је Глово као страна компанија у претходних месеци купила домаћу фирму Донеси која функционише по истом пословном принципу, те нас не би чудило да се у наредном периоду као достављачи, мигранти појаве и под овом фирмом.

Због свега наведеног, активисти Србске Акције покренули су кампању против компаније Глово и сличних кућних достава. Адекватним налепницама желели смо да упозоримо наше суграђане на опасности којима их ова и сличне фирме излажу, али и да ставимо до знања да ћемо се и сами борити за заштиту наших домова.

Заштити своје ближње - бојкотуј Глово!

Врх стране