Живко Кораћ је симбол ослобођења Србске Крајине!

05. августа 2022. / Коментар

Један од симбола будућег ослобођења Србске Крајине, свакако је и Живко Кораћ, који је у крајишким шумама, пет и по година након „Олује", пружао одлучан отпор усташком окупатору. Због свог јуначког подвига, Живко је и дан данас страх и трепет за сав усташки накот, који је „храбар" само када зверски убија ненаоружане жене, децу, старце и старице.

И усташе добро знају да су Крајину окупирали уз помоћ НАТО агресора и издаје званичног Београда, те да србском оружју и србском јунаштву, они не могу да парирају.
А јуначка крв Живка Кораћа, проливена крв свих крајишких бораца и проливене сузе Србчади из крајишких избегличких колона, јесу нити Завета који нас обавезује да Крајину ослободимо!

Помињући молитвено страдале војнике и цивиле убијене у усташким злочинима, данас на 27-годишњицу пада Крајине, ми изјављујемо чврсту веру у њено ослобођење јер верујемо у васкрс распетог србства, у рађање новог (по старом обрасцу) христоносног србског човека. У човека у којем мора пламтети дух јеванђелски и витешки, како би у повољној историјској прилици ослободио и ујединио све србске земље!

Врх стране